Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Viasats sommar-OS sänds i virtual reality

Publicerad: 5 juli 2016, 06:44

OS i Rio – kan i år ses med VR.

Foto: Andreas Elgstrand

Viasat uppges ta ett stort kliv upp i kvalitet när de startar ny kanal i "ultra-hd" i samband med sommarens OS i Rio. Delar av OS kommer dessutom att sändas i VR.


Ämnen i artikeln:

OS 2016MTGViasatOS i RioVirtual reality

En del av OS-materialet kommer att sändas i 360, anpassat för att se i VR-glasögon. Tittarna kommer bland annat kunna se invigningen, gymnastik, friidrott, boxning och basket i det nya formatet. I friidrotten får man enligt Viasats sportchef Per Nunstedt en "läktarupplevelse", skriver Expressen.
– Det är så nära tävlingarna du kan komma utan att befinna dig på plats i Rio. Jag har sett testerna från ungdoms-OS och det är riktigt häftigt. Du kommer väldigt nära i boxningen och gymnastiken och ser allting på ett helt nytt sätt, säger Per Nunstedt.

– Nyfikenheten är a och o bakom de här satsningarna. Vi kommer att fortsätta under hösten och hela tiden sträva efter att sända så mycket som möjligt på det här viset, säger Nunstedt vidare,fortsätter han.

Man lanserar även en ny kanal i "ultra-hd".
– Det är ett ännu större kliv upp än när vi gick från sd till hd, säger MTG Broadcastings tekniske chef Bartek Gudowski när han förklarar den nya tekniken.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.