Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Victorias förlovning en kalldusch för Rosing

Publicerad: 25 februari 2009, 09:52

Kronprinsessan Victorias förlovning – en glad nyhet, men samtidigt mardrömslikt dålig tajming för Linda Rosing och Kanal 5. Premiären av ”Den rätte för Rosing” fick övermäktigt motstånd. Nu sätter Kanal 5 in en snabbrepris i morgon klockan 20.00.


Linda Rosing. Foto: Kanal 5.

Kanal 5 har jobbat intensivt med massiva pr- och reklaminsatser för att marknadsföra ett av kanalens viktigaste program i vår – ”Den rätte för Rosing”  där Linda Rosing söker kärleken.

Man räknade med toppsiffror för premiären.

Men så kom den för Kanal 5 illa tajmade nyheten om kronprinsessan Victorias förlovning.

De konkurrerande kanalerna rensade i sina tablåer och sände extrainsatta kungaprogram. Det motståndet blev för svårt – 275 000 tittare såg ”Den rätte för Rosing” (ratingen 4,3 procent i målgruppen 15-44 år).

Det var för klena siffror och i morgon klockan 20.00 sätter Kanal 5 in en repris.

– Det var tufft motstånd, men det var det värt. Det är så kul för kronprinsessan och Daniel och jag är jättenöjd ändå och glad över mitt program, säger Linda Rosing till Resume.se.

Kanal 5:s presschef Dan Panas:

– Victorias och Daniels förlovning är decenniets största lyckopiller och det är helt begripligt att Lindas kärleksjakt hamnade i skuggan av detta. Givet omständingheterna var det ändå en fantastisk tittarsiffra.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.