Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Virtanen rasar mot ”stjärtslickande”

Publicerad: 3 maj 2010, 10:36

TV4 vek ner sig för hovet. Som avslöjades förra veckan lät kanalen kungafamiljen både styra över programinnehåll och införa reklamstopp. Nu kommer reaktionerna. Fredrik Virtanen går till hårt angrepp och kallar TV4 för stjärtslickare som sålt sin heder.


Ämnen i artikeln:

KungahusetFredrik VirtanenTV4

Fredrik Virtanen. Foto: Resumé

Resumé har tidigare skrivit om fyrans undfallenhet inför kungafamiljen. När nu dokumentärserien ”Familjen Bernadotte” börjat sändas krävde hovet att det inte skulle vara reklamavbrott – TV4 lyder.

Dessutom har kanalen på kunglig begäran inskränkt en intervju med prins Carl-Philip till att enbart handla om hans egentillverkade gnistskydd.
– TV4 har en stark nyans av brunt på tungan. Alla stjärtar ska slickas, inget ska sticka ut, allt ska vara trevligt, skriver Fredrik Virtanen i en krönika i Aftonbladet idag.

Han menar att TV4 är ett ”mycket amerikanskt” bolag där annonsörerna, och nu även kungahuset, bestämmer innehållet. Allt för att dra in pengar till ledningen och med den journalistiska integriteten lagd åt sidan.
– Det är förstås allvarligt på riktigt – för det fria ordet, inte bara för den kulturella och journalistiska hygienen – att TV4 accepterar kungens spira mellan skinkorna för att få göra lukrativ maräng-tv, skriver Fredrik Virtanen.

Resumé har sökt Jan Scherman för en kommentar utan framgång.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.