Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Volkswagen sponsor till skidserie i SVT

Publicerad: 16 januari 2015, 15:25

Här syns en Volkswagen-bil i serien.

Foto: Skärmdump från programmet.

Serien Sveriges skidhjältar sänds i fem avsnitt i SVT med start i går. Produktionen är sponsrad av Volkswagen trots att den sändes i SVT. – Volkswagen har inte påverkat innehållet, säger Mikael Österby, programchef på SVT Fakta.


Ämnen i artikeln:

SVTVolkswagen

Serien följer landslaget i längdskidåkning på väg mot VM i Falun och gjordes av produktionsbolaget Road Runner i samarbete med SVT. Under det första avsnittet syntes Volkswagens bilar i bild. Men enligt Mikael Österby är detta inget problem – trots SVT:s krav på opartiskhet och oberoende.

Tidigare i dag sökte Resumé Mikael Österby, som valde att återkomma via mejl.

– Detta är en visningsrätt, jämför med amerikansk långfilm. Idén kommer från produktionsbolaget som sedan har sålt en visningsrätt till SVT, säger han.

Serien är producerad av Road Runner - men på uppdrag av er. Varför har ni låtit köpa in något som är sponsrat av Volkswagen?
– Volkswagen är inte sponsor till SVT. Eftersom Volkswagen har bidragit med visst inspelat material till produktionsbolaget är Volkswagen sponsor till produktionsbolaget. Enligt regelverket ska en sådan så kallad indirekt sponsor redovisas i eftertexterna, vilket också har skett. Volkswagen har inte påverkat innehållet och SVT har haft final cut.

I serien syns också en del Volkswagen-bilar. Vad tycker du att ni har för ansvar där?
– Under inspelning har produktionsbolaget undvikit loggor och produkter på inspelningsplats så mycket som möjligt. Man har även gjort justeringar i redigeringen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTVolkswagen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.