Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTV

Vuvuzelakaos och kalabalik

Publicerad: 16 September 2010, 13:16

Massiv polisbevakning kring SD:s valmöte på Sergels torg – och motdemonstranter med vuvuzelor. Då tvingades Expressen att flytta valstugan. – Världens kalabalik, säger Anna Bäsén, chef för Expressens valstuga, till Resume.se.


SD-mötet och motdemonstrationerna tvingade Expressen att flytta valstugeprogrammet till säkrare mark. Här leder reportern Niklas Svensson debatten mellan Thomas Östros och Anders Borg i en mobil valstuga.

Sergels torg i centrala Stockholm spärrades av i samband med Sverigedemokraternas valmöte i dag. Polisinsatsen var massiv för att hindra oroligheter mellan SD-anhängare och motdemonstranter.

Motdemonstranterna blåste i vuvuzelor för att störa SD-mötet.

Expressen tvingades flytta debatterna och intervjuerna i valstugan till en säker, och lugnare plats på Drottninggatan utanför Finansdepartementet. Där slog tidningen upp en mobil valstuga med bland annat debatter mellan Thomas Östros och Anders Borg respektive Andreas Carlgren och Peter Eriksson.

– Det är tråkigt att behöva flytta valstugan, men det har gått jättebra och vi har kunnat genomföra programmet som planerat, säger Anna Bäsén.

Magnus Helander


Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev