Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Wallander-veteran blir dramachef på TV4

Publicerad: 9 september 2014, 08:56

Josefine Tengblad har utsetts till ny dramachef på TV4. Det är en nyinrättad tjänst med ansvar för all film- och dramaproduktion inom TV4-Gruppen. Josefine Tengblad har bland annat jobbat med hela 23 Wallander-filmer.


Ämnen i artikeln:

TV4-GruppenÅsa Sjöberg

Josefine Tengblad har varit exekutiv producent för film och drama på TV4 under tre år och arbetat med produktioner som Maria Lang och Morden i Sandhamn.

Hon har också erfarenhet av flera Lars von Trier-produktioner samt hela 23 Wallander-filmer.

- Josefine har med sin bakgrund från film, tv och teater en bred palett, och samtidigt en vilja och framåtriktning som blir en stark tillgång och kraft för vår verksamhet i en snabbt föränderlig bransch, säger Åsa Sjöberg, tillträdande innehållsdirektör för TV4-Gruppen i en kommentar.

Josefine Tengblad drog även igång det egna produktionsbolaget Lebox år 2010 och skapade den prisbelönta långfilmen Kyss Mig – hon fick Lorenspriset i kategorin "årets producent" för filmen.

Hon har även varit skådespelare.

Josefine Tengblad ska inte bara leda arbetet med TV4-Gruppen film- och dramaproduktion, utan även utveckla beställningarna i takt med den digitala övergången.

- TV4 har varit en av de ledande dramaaktörerna under många år och i hög grad bidragit till framgången för "Nordic Noir" runtom i världen. Att förvalta och förnya det arvet, och att driva TV4:s arbete med film och drama framåt i en ny medievärld är en stor och spännande utmaning, säger Josefine Tengblad.

TV4 sänder alltifrån sex nya filmer i Maria Langs deckarserie till den nya dramakomedin Torpederna i höst.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TV4-GruppenÅsa Sjöberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.