Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Wallenbergs nya tv-satsning

Publicerad: 30 augusti 2012, 13:58

Peter "Poker" Wallenberg går in med pengar i nystartade Elk Entertainment.

Foto: Pressbild/Investor.

Här är familjen Wallenbergs nya tv-ess i rockärmen. Peter Wallenberg Jr – "Poker" kallad – är ordförande för den tyngsta Wallenberg-stiftelsen FAM som nu investerar i Estelle Bodéns nystartade tv-bolag Elk Entertainment. – Vi träffade dem genom tillfälligheter, säger Estelle Bodén till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Friday TVElk EntertainmentEstelle Bodén

Wallenbergarna har tidigare två floppsatsningar bakom sig i tv-branschen. Dels K-World som förlorade över en halv miljard kronor och dels tv-kanalen Dahlia i Italien.

Nu går Wallenbergstiftelsen Foundation Asset Management, FAM, in i nystartade Elk Entertainment som drivs av Friday TV-avhopparna Estelle Bodén, tidigare von Schinkel, Mattias Olsson och Jock Millgårdh.

FAM är den tyngsta Wallenberg-stiftelsen och förvaltar bland annat Investor, SEB, SKF och SAS.

Estelle Bodén har träffat FAM:s ordförande Peter "Poker" Wallenberg och säger att det klickade.

– Det handlar om personkemi, och att de tycker om oss och det vi gjort tidigare, och att de tror på den här satsningen, säger Estelle Bodén.

Hon vill inte berätta hur mycket pengar FAM går in med, men förklarar:

– Vi vill verkligen vara oberoende i branschen och det kan vi vara med hjälp av dem. De är starka och långsiktiga i det här.

Elk Entertainment ska utveckla och sälja format för tv i Sverige och internationellt. Grundarna har tidigare utvecklat ett antal framgångsrika programformat som sålts i över 70 länder, bland annat Minuten, Farmen och Körslaget.

Elk Entertainment, som består av en handfull personer i nuläget, utvecklar för fullt nya format till MIP-TV-mässan i Cannes i oktober.

Resumé har sökt FAM:s vd Lars Wedenborn.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.