Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Wegelius: Vi vill satsa på Linda

Publicerad: 6 december 2007, 11:50

SVT ska bli bättre på att nå småbarnsföräldrarna. Trumfkortet: Linda Nyberg – värvad från TV4. – Hon har ett tilltal som vi till vissa delar saknat, säger programdirektören Annie Wegelius till Resume.se.


Annie Wegelius. Foto: Erik Esbjörnsson.

Linda Nyberg, som fick sitt genombrott på TV3, lämnar TV4 vid årsskiftet. Därefter börjar hon på SVT.

Programdirektören Annie Wegelius är mycket nöjd med rekryteringen.

– Vi har fört samtal under en längre tid. Vi vill satsa på Linda. Hon är en kreativ och idérik person och en bra journalist med ett tilltal som vi till vissa delar saknat när det gäller samhälls- och faktaprogram, säger Wegelius.

– Linda är mycket användbar. Hon kan göra allt från kungaprogram till att intervjua Clark Olofsson. Dessutom är hon tjej – en ung och kul tjej.

Annie Wegelius vill inte berätta i detalj om planerna för Linda Nyberg och vilket eller vilka program som kan bli aktuella. Men någon form av relationsprogram ligger nära till hands.

–  Hon börjar efter nyår och då ska vi lägga en fastare plan, säger Wegelius.

Känns det skönt att rekrytera en TV4 profil med tanke på strömmen från SVT till just TV4?
– Jag ser det inte så, det är en medievinkel. Vi letar efter personer som passar in hos oss, och det finns vissa som tycker att det är värt att jobba med public service.

Enligt Annie Wegelius kan Linda Nyberg hjälpa till att nå nya tittare, framför allt ”småbarnsfamiljer och familjer i största allmänhet”.

Några nya programledarprofiler på ingång?
– Det får vi se.

Läs även. Linda Nyberg lämnar TV4

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.