Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Wegelius: Viss rörlighet måste man tillåta

Publicerad: 2 juni 2008, 09:56

Ingvar Oldsberg ska vara programledare för Kanal 5:s nya helgshow, trots att han även ska leda ytterligare en säsong av ”På spåret”. – Det är en ny mediemiljö. Vi har inte råd att skriva helårskontrakt med alla programledare, säger SVT:s programdirektör Annie Wegelius till Resume.se.


Annie Wegelius. Foto: Erik Esbjörnsson.

Ingvar Oldsberg har varit på SVT i 36 år och ska leda även nästa säsong av public service-företagets tittarsuccé ”På spåret”.

Men i höst dyker han även upp i Kanal 5, som programledare för helgunderhållningen ”Vem kan slå Filip och Fredrik?”.

Annie Wegelius säger att hon förstår att många är förvånade över att SVT går med på att ”låna ut” Oldsberg till Kanal 5, men själv tycker hon inte att det är konstigt. Hon anser inte att det finns någon konflikt.

– Programmet konkurrerar inte med ”På spåret”. Hade det varit likt och om det här på något sätt hade förvirrat tittarna hade det varit en annan sak. Filip & Fredrik och Ingvar är en kul konstellation och förhoppningsvis kan Ingvar locka nya tittare till ”På spåret”, säger hon.

Ingvar Oldsberg är enbart kontrakterad av SVT för att göra ”På spåret”. Det betyder att han inte får synas i andra kanaler när programmet sänds och inte heller ett antal veckor före och efter.

– I det här fallet krockar det inte, säger Annie Wegelius.

Är det här något nytt, att SVT tillåter sina programledare att leda program i andra kanaler? Vad blir nästa steg, Sverker Olofsson till TV3?
– Jag ser inte det här som någon ny trend. Det är en ny mediemiljö. Vi förhåller oss på olika sätt hela tiden till vår omvärld och vi har många kanaler runt omkring oss. Det är så olika med olika programledare. Sverker har exempelvis helårsutgivning med Plus, medan vissa andra programledare är kontrakterade för kortare perioder.

– Vi jobbar med många profiler. Det är en stor frilansarmiljö och viss rörlighet måste man tillåta. Vi har inte råd att skriva helårskontrakt med alla.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.