Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Weiss sågar sig själv

Publicerad: 28 oktober 2008, 10:11

I dagens DN beskyller TV4:s förre programdirektör Lars Weiss företaget för tjänstefel genom att inte reglera Trond Sefastssons extraknäck i avtal. De första avtalen med Trond skrevs under av – Lars Weiss.


Lars Weiss. Foto: Resumé

I dagens DN skriver Lars Weiss i sin kolumn på ledarsidan:
”I TV4:s avtal med Sefastsson borde rimligen ha funnits en tämligen vanlig paragraf om vad han fick och inte fick göra som sidouppdrag. Fanns den inte så är det tjänstefel”.

1995 skrev Trond Sefastsson sitt första avtal med TV4 för att arbeta med grävande journalistik åt programmet Kalla Fakta. I avtalet finns inga hinder mot att även utföra juridiska uppdrag eller andra extraknäck. Den enda restriktionen är att Sefastsson inte får arbeta för konkurrerande tv-företag. Avtalet skrevs under av dåvarande programdirektören Lars Weiss.
– Nej, jag har aldrig skrivit under något avtal med Trond Sefastsson, säger Lars Weiss inledningsvis.

Du har faktiskt skrivit på det första avtalet 1995.
– Det har jag inte den blekaste aning om, jag har inte en susning om det. Kanske var det så att programdirektören skrev på några avtal i begynnelsen.

Du har också skrivit på ytterligare några avtal, utan andra restriktioner än att han inte får jobba för konkurrerande tv-företag.
– Ja, men det var innan Trond blev en viktig del i TV4:s och Kalla Faktas varumärke. Då var han väl researcher och det fanns ingen anledning att binda honom med något annat än en konkurrensklausul.

Känns det pinsamt att du själv skrivit under avtal som du nu kritiserar?
– Jag slutade ju på TV4 för över tio år sedan och har inget att göra med dagens avtal. Jag har ingen aning om hur de ser ut. Jag har utgått från att han har ett avtal som både journalist och jurist, det har han ju själv påstått.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.