Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Wetterstrand till Eurosport

Publicerad: 23 oktober 2012, 14:29

Maria Wetterstrand

Foto: Pressbild: Riksdagen

Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand blir expertkommentator för Eurosports snooker-sändningar.


Ämnen i artikeln:

Maria WetterstrandEurosport

Maria Wetterstrand tar en oväntad karriärväg. Nu står det klart att det tidigare språkröret för Miljöpartiet blir expertkommentator på Eurosport.

Det skriver sportkanalen på sin hemsida. Maria Wetterstrand har varit en anhängare av snookersporten sedan länge och favoritspelaren är den tidigare världsmästaren Ronnie O´Sullivan.

Maria Wetterstrand debuterar i kommentatorshytten den 8 december i samband med sändningarna av UK Championship i York tillsammans med Kim Hartman.

– Jag har alltid gillat biljardspel, min morfar hade ett litet biljardbord som jag tyckte det var jätteroligt att spela på. Men jag är inte så duktig. Jag började följa snooker på Eurosport. Mitt första barn hade lite svårt att sova de första åren, och läggningstiderna kunde bli långa. Då var det perfekt att ha på Eurosports snookersändningar samtidigt, säger Maria Wetterstrand, till Eurosports hemsida och fortsätter:

– Man måste kunna prata mycket runt omkring själva spelet, eftersom det kan gå långa perioder när det inte händer så mycket. Lite som Göran Zachrisson när han kommenterar golf. Sedan är det viktigt att kunna förklara och vara en bra pedagog. Det gör Kim Hartman väldigt bra, det tillkommer alltid nya tittare och då är det bra att med jämna mellanrum gå in och förklara vad som händer.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Maria WetterstrandEurosport

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.