Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Wikegård lämnar SVT för TV4

Publicerad: 24 maj 2011, 06:11

Niklas Wikegård slutar som hockeyexpert på SVT efter sex år hos public service-bolaget. Han går till rivalen TV4 som har hockeyslutspelet och hockey-VM nästa år. – Vi har inte kommit överens om ett fortsatt avtal, säger SVT:s sportchef Per Yng till Sportbladet.


Niklas Wikegård. Foto: Peter Knutson.

Den forne Djurgårdstränaren Niklas Wikegård har den gångna säsongen även varit hockeyexpert hos Viasat i hockeyallsvenskan och under hockey-VM.

Nu lämnar han SVT helt.

– Niklas har varit en orädd och kontroversiell expertkommentator som bidragit till att göra våra hockeysändningar populära. Vi har inte kommit överens om ett fortsatt avtal och väljer gemensamt att avsluta samarbetet. Vi tackar Niklas för tiden tillsammans och önskar honom lycka till i framtiden, säger Per Yng, sportchef på SVT till Sportbladet

På SVT har Wikegårds huvuduppgifter varit Hockeykväll, Tre Kronors träningslandskamper och junior-VM.

– Jag måste säga att jag har haft sex skitbra år på SVT. De har format och hjälpt mig. Jag önskar Marie (Lehman) och alla andra lycka till, säger Wikegård till Sportbladet.

Vem som ersätter Wikegård är inte klart. Den andre experten Mikael Renberg fortsätter åtminstone ett år till.

Sportbladet skriver att SVT-sporten även tappar veteranen Agne Jälevik. Men det var väntat, han är pensionär.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.