Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Yellow Birds vd hoppar av

Publicerad: 3 december 2012, 13:50

Mikael Wallén slutar som vd på Zodiak Media-ägda produktionsbolaget Yellow Bird. Hans ersättare blir Anni Faurbye Fernandez, idag exekutiv producent på bolaget som tillträder efter årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

ZodiakYellow Bird

Efter fem år lämnar Mikael Wallén Yellow Bird. Produktionsbolaget ligger bakom succéer som Wallander och Millenium-filmerna. Han slutar den sista december och ersätts av Anni Faurbye Fernandez som i dag är exekutiv producent på Yellow Bird.

– Det är med sorg vi tar farväl av Mikael. Han har varit en enorm tillgång för koncernen under många år och har bidragit till att etablera Yellow Bird som ett världsledande bolag. Jag är samtidigt glad över att Anni har valt att ta på sig driften av ansvaret för ett av de viktigaste bolagen i vår grupp, säger David Frank, vd på Zodiak Media.

Mikael Wallén är nöjd med tiden på Yellow Bird.
– De senaste fem åren har varit en fantastisk upplevelse för mig på Yellow Bird, i synnerhet arbetet med den globala lanseringen av Millenium-triologin. Jag tror att det är rätt tid för mig att gå vidare och jag önskar alla på Yellow Bird fortsatt framgång.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ZodiakYellow Bird

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.