Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Yellowbird spelar in sex nya Huss-filmer

Publicerad: 10 juni 2010, 12:29

Produktionsbolaget Yellowbird kommer att spela in ytterligare sex filmer om Irene Huss, som baseras på Helen Turstens deckare. Kanal 5 är med som en delfinansiär och kommer att visa filmerna.


Ämnen i artikeln:

Yellow BirdKanal 5

Yellow Bird ska spela in 6 nya filmer om Irene Huss. Foto: Yellow Bird

Yellow Bird har haft stora framgångar med Millenniumtrilogin. Produktionsbolaget ligger också bakom den brittiska versionen av Wallander som belönats med priset Bafta två år i rad.

Men även filmerna med Irene Huss har varit framgångsrika. De sex filmer som tidigare producerats har sålts i runt 500 000 exemplar i Sverige. Men då fick de draghjälp av Aftonbladet som sålde dvd-filmerna tillsammans med tidningen.

De sex första filmerna har visats på Canal Plus och kommer i höst att visas på Kanal 5. Inspelningen av de nya filmerna börjar i oktober. Som tidigare spelar Angela Kovács huvudrollen som Irene Huss. Filmerna planeras sedan att släppas på dvd för att senare visas på Kanal 5 och tyska kanalen ARD.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Yellow BirdKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.