fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Youtube planerar ny streamingtjänst

Publicerad: 6 maj 2016, 08:59

Youtube vill samla tv-kanaler under samma tak.

Foto: Pexels

Youtube uppges planera en ny premiumtjänst där användarna kan streama kabel-tv-kanaler direkt på nätet – som ett slags "Spotify för tv-kanaler".

Ämnen i artikeln:

YoutubeStreaming

FT

Fredrik Thambert


Det är Bloomberg som avslöjar Youtubes planer på en ny streamingtjänst som går under namnet Unplugged. Denna ska samla ett stort utbud av kabel-tv-kanaler som användarna betalar för att ta del av.

Unplugged uppges vara ett av Youtubes främsta prioriteringar just nu och lansering kan ske redan nästa år. Den Google-ägda videoplattformen ska ha fört samtal med tv-jättar som NBC Universal, Viacom, 21st Century Fox och CBS om att få tillgång till deras utbud av kanaler. Än så länge har de dock inte lyckats säkra några sändningsrättigeter.

Priset för streamingtjänsten sägs landa kringa 35 dollar per månad. Sport- och barnprogram kan komma att presenteras som separata tjänster.

Även Apple har tidigare försökt skapa en liknande tv-tjänst. Men den stora svårigheten är att få med de mest attraktiva kanalerna till ett konkurrenskraftigt pris. Frågan är nu om Youtube lyckas med stycket att bygga ett slags "Spotify för tv".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev