Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Zlatan i landslaget då jublar TV4

Publicerad: 16 juli 2010, 09:37

Från bojkott till lagkapten i landslaget.
Senare idag väntas Zlatan Ibrahimovic göra ett officiellt uttalande där han meddelar att han åter tar plats i landslaget.
– Det är klart att det är kul att han är tillbaka i landslaget och han gör automatiskt att det blir mer intresse för landslaget, säger Marcus Duner, redaktör på TV4Sporten.


Ämnen i artikeln:

Olof LundhZlatan Ibrahimović

Det var igår som Sportbladet knäckte nyheten att Zlatan Ibrahimovic häver sin bojkott mot landslaget och gör comeback, dessutom som lagkapten. Idag vid lunchtid väntas han släppa nyheten officiellt vid en presskonferens. Efter vårens kvalfiasko valde Zlatan Ibrahimovic att ta en paus från allt vad landslagsspel heter. Barcelonaanfallaren saknade motivationen och det var länge osäkert om han någonsin skulle representera Sverige igen. Men nu lutar allt mot att han är tillbaka i landslaget.

TV4 som förvärvat rättigheten till sändningarna av samtliga landslagets hemmamatcher från 2011 och fyra år framåt gläds åt Zlatans beslut.

– Det är klart att det är kul att han är tillbaka i landslaget och gör att det blir mer intresse för landslaget, säger Marcus Duner.

Han säger att det är svårt att uppskattta hur många fler tittare landslaget drar med Zlatan i laget, men säger han:
– Tittar på laget som helhet och intresset som nu väcks för landslaget i och med Zlatans återkomst är det bara av godo att han väljer att vara med igen. Det här ger säker också arbetsro för tränaren Erik Hamrén och att han nu är tillbaka är bra för alla. Sverige blir ett mer slagkraftigt lag med Zlatan och på så vis kan det dra mer folk till tv-sofforna när Sverige spelar.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.