Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Zodiak knyter till sig Solsidans skapare

Publicerad: 5 februari 2013, 12:30

I dag startar en av Solsidans upphovsmän, Ulf Kvensler, ett nytt bolag som ska samarbeta med Jarowskij och Yellow Bird. Tillsammans med Zodiak-bolagen ska han utveckla nya drama- och komediserier.


Ämnen i artikeln:

ZodiakYellow BirdJarowskij

Ulf Kvensler är en av skaparna bakom succéserien Solsidan i TV4. Just nu är han aktuell som upphovsman till SVT:s nya dramaserie Molanders.

Nu ska han utveckla nya potentiella succér tillsammans med Zodiak Medias bolag Jarowskij och Yellow Bird.

– Att få kroka arm med Ulf Kvensler är som att kroka arm med Zlatan inom manus och regi i Sverige. Vi på Jarowskij är självklart oerhört glada och stolta över att få fortsätta ett nära samarbete med honom framöver, Med Ulf i laget stärker vi ytterligare vår position som Sveriges ledande produktionsbolag inom humor, säger Irene Lindblad, vd på Jarowskij.

Ulf Kvensler har tidigare under sin karriär samarbetet med Zodiaks bolag:

– Zodiak känns som en perfekt partner, eftersom deras strategi innebär att de sätter kreatören i främsta rummet. Jag har jobbat återkommande med både Jarowskij och Yellow Bird under de senaste tio åren och det har alltid varit ett roligt och professionellt samarbete. Jag ser fram emot att utveckla nya och spännande projekt tillsammans med Zodiak.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ZodiakYellow BirdJarowskij

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.