Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Zodiak vill sätta tjocka i fängelse

Publicerad: 15 februari 2010, 15:51

Produktionsbolaget Zodiak planerar ett nytt tv-program där överviktiga ska sättas i fängelse. Men Mariefredsanstalten vill inte släppa in produktionsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Zodiak

En visuellt spännande miljö – enligt Zodiak. Foto: Colourbox

Produktionsbolaget Zodiak har skickat en förfrågan till Mariefredsanstalten om att få spela in ett pilotavsnitt av ett hälsoprogram. I serien planerar Zodiak att spärra in de överviktiga deltagarna på ett fängelse under två månader. Under den tiden ska de få hjälp med både träning och coaching för att bryta sitt beteende.

När de sedan gått ner i vikt släpps de fria och kan återförenas med sina familjer. Zodiak ser fängelsemiljön som ”visuellt spännande och en symbolisk bas” för de medverkande.

Kriminalvårdschefen Tomas Berger är dock inte speciellt intresserad och vill inte ha något besök från Zodiak. Aktiviteten skulle vara alltför störande och skulle också ställa till det både ur säkerhets- och sekretessynpunkt, är hans motivering i en mejlväxling som nyhetsbyrån Siren snappat upp.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Zodiak

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.