Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Åbro svarar på Eminems virala klipp 

Publicerad: 1 september 2020, 13:08

Ett klipp som publicerades på Youtube 2008 där Eminem och Proof dricker Åbro – och kallar det ”Ey’bro” – har hittills genererat över en miljon visningar. Efter 12 år har Åbro äntligen fått möjlighet att släppa det nya ölet Ey’bro som är en blinkning till det virala klippet.


Ämnen i artikeln:

ÅbroIdentity Works

 

Ey’bro  släpps på Systembolaget den 1 september och är enligt Åbro själva en ljus lättdrucken lager som passar bäst i sällskap med vänner. Nu hoppas de såklart kunna dra nytta av det virala klippet som Resumé rapporterade om när det begav sig.

– Tyvärr äger inte vi rättigheterna till videon på Eminem så vi kan inte använda oss av den och alkoholreglerna i Sverige är väldigt restriktiva. Men vi hoppas att många sett videon och förstår kopplingen mellan Ey’bro och Åbro, säger Amelie Dunge, marknadschef på Åbro i en kommentar.Identity Works står för förpackningsdesignen och den kreativa systerbyrån IW Edition har tagit fram filmer som drar flirten med Eminem ett steg längre. 

– Det här var ett jätteroligt projekt som vi gjort tillsammans med Åbro. Designen och konceptet är en kärleksfull hyllning till vänskap. En lekfull design som blandar hårt och mjukt och riktar sig till bros av alla dess slag (och kön), kommenterar Sara Modigh, designer på Identity Works.

Förpackningarna är designade av Sara Modigh och Anna Karlin på Identity Works.

Lanseringskampanj av Felicia Nilsson och Ida Colliander på IW Edition. 

Filmerna är animerade av Johan Holm.

Varumärkeschef Åbro: Camilla Widéen.

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ÅbroIdentity Works

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News