onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Åhléns lanserar nytt varumärke – vill stärka positionen inom mode

Publicerad: 1 mars 2023, 10:07

Rikiki ersätter Minimarket Kids – vill hylla kreativiteten och fantasin hos barn.

Ämnen i artikeln:

NyheterÅhlénsVarumärkeVarumärken

R

Redaktionen

red@resume.se


I mars lanserar Åhléns ett nytt varumärke för barn, Rikiki. Därmed fasas Minimarket Kids ut och lanseringen är tänkt att stärka Åhléns position inom mode under budskapet ”The masters of style”.

Rikiki ger Åhléns nya möjligheter att på sikt öka storleksspannet till lite äldre barn samt att ta fram koncept inom andra kategorier som till exempel inom heminredning och designsamarbeten. Rikiki riktar sig till barn från 0 till ca 8 år, med storleksspannet 50 till 128. Kollektionerna ska inspireras av barns kreativitet, där olika färgglada printbilder kombineras och plaggen ska gå att matcha och mixa med varandra, något som barn brukar göra allra bäst själva.

I ett pressmeddelande skriver Åhléns att varumärket är framtaget utifrån en kundcentrerad och datadriven strategi. Rikiki riktar sig till ”designintresserade och trendmedvetna föräldrar, samt far- och morföräldrar, som vill ha mycket design för pengarna”. 

Idén bakom namnet Rikiki kommer från franskan och betyder ”pytteliten” men är också inspirerat av ett fågelläte ”Krikri”, som man ser i den nya logotypen.

Åhléns har flera egna varumärken sedan tidigare: Carin Wester, Wera och Åhléns samt CW by Carin Wester.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev