torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Amazon söker svensk lobbyingchef

Publicerad: 14 september 2020, 12:16

Sedan ett tag tillbaka letar Amazon efter specialister inom CRM, performance marketing på den svenska marknaden. Nyligen gick bolaget ut med att de även söker en policychef som ska ansvara dialogen gentemot beslutsfattare på nordisk nivå.

Ämnen i artikeln:

AmazonVarumärkeVarumärken

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Efter år av spekulationer presenterades slutligen nyheten om att Amazon etablerar sig i Sverige. Sedan några veckor tillbaka söker bolaget en chef för CRM på den svenska marknadsföringen med ansvar för att ”konceptualisera, utföra och förbättra mejl och push-marknadsföringen. Bolaget söker också en specialist inom performance marketing som kommer att jobba end-to-end mot svenska konsumenter.

Nyheten om etableringen fick lite extra skjuts några veckor senare när det blev känt att e-handelsjätten hade ändrat ett citat från inrikesminister Mikael Damberg som bolaget hade varit missnöjda med, från vikten av ett nytt ”nordeuropeiskt datacenter” till att han gladdes av ”Amazons investering”. Dessutom strök Amazon meningar där Damberg meddelade att han hoppades att etableringen skulle leda till fler jobb och företag.

Nu står det klart att e-handelsjätten är på jakt efter en erfaren spelare som kan påverka beslutsfattandet och lagstiftarna på nordisk nivå med titeln ”public policy lead”. I kravspecifikationerna skriver Amazon att kandidater ska ha minst 15 års erfarenhet av public policy på företags-, politisk- eller organisationsnivå. Personen kommer ansvara för dialogen med beslutsattare i Sverige och Norden. Målet är att bygga allianser som gynnar Amazons intressen utifrån god förståelse för den lokala politiska miljön och dess intressenter.

Resumé har via Amazons byråpartner på den svenska marknaden BCW Global försökt få till en intervju med e-handelsjätten som avböjt förfrågan.

Förutom att hantera medieförfrågningar som strömmar in till Amazon kommer byrån agera stöd åt e-handelsjätten i samband med lanseringen. Med prestigeuppdrag hoppas byrån kunna kombinera olika delar av erbjudandet som konsument-pr, företagskommunikation och tech.

– En viktig beståndsdel av det arbetet handlar om att bygga varumärket gentemot svenska kunder. Vi ansvarar också för mycket av det dagliga arbetet och stöttar Amazons in-house-team, säger BCW Globals vd Marta Karlqvist till Resumé. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev