Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Anställda uppmanades skriva på lojalitetsklausul – ska inte prata kränkande om Na-kd

Publicerad: 9 december 2020, 14:13

Na-kd:s grundare och vd Jarno Vanhatapio. Till höger syns en kampanjbild för bolaget, som säljer moderiktiga kläder med unga kvinnor som huvudmålgrupp.

Foto: Press

Efter de senaste dagarnas larm om Na-kd vittnar fem tidigare medarbetare om rasism och härskartekniker. Anställda antyder att problemen kvarstår – men vågar inte tala öppet. Resumé har tagit del av anställningskontrakt där personal uppmanas att inte prata kränkande om företaget. ”Skrivelsen är ett förtydligande av den arbetsrättsliga lojalitetsplikten”, skriver Na-kd i ett mejl till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Na-kd

– En av cheferna diskuterade en modells hudfärg under en plåtning. De hade bett henne att sola inför fotograferingen, och hon hade därför fått pigmentförändringar. Hon pratade inte engelska, och

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Na-kd

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.