Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Felix öppnar klimatbutik tillsammans med Prime

Publicerad: 2 oktober 2020, 12:19

I går öppnade Felix en pop-upbutik där du handlar mat för din veckobudget i koldioxidutsläpp. I butiken baseras priserna på matens klimatpåverkan i stället för svenska kronor och lägre klimatpåverkan genererar lägre priser. Bakom konceptet står Prime.


Ämnen i artikeln:

PrimeHållbarhet

Satsningen med Prime är en del av Felix arbete med att förtydliga kopplingen mellan produkterna vi äter och deras klimatpåverkan – tidigare i september lanserade Felix även en egen klimatmärkning: ”Lågt Klimatavtryck”.

– Det ska bli spännande att se hur kunderna reagerar på att handla med klimatvalutan och om de lyckas hålla sig inom sin veckobudget. Jag tror att det kommer bli en ögonöppnare för många att se hur vissa val påverkar vad man har råd att få ned i samma matkasse, säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Felix i en kommentar. 


– Man brukar säga att det är i matbutiken man gör sina val om man ska tänka på sitt midjemått eller sin plånbok. Så vi ville använda samma tillfälle och tankesätt för att få människor att tänka lite större och se vilket pris planeten betalar för dina matvaror, säger Felix Holfve, kreatör på Prime.

 

Arbetsgrupp

Arbetsgrupp, Felix:

Thomas Sjöberg, marknadschef

Josefin Sohl, brand team manager

Madeleine Lund Holmberg, brand team manager

Arbetsgrupp, Prime

Ylva Lindberg, kundansvarig
Johanna Åkeson (designer

Edward Boëthius, seniorstrateg/kundansvarig

Elisabeth Avrotin, projektledare

Marcus Bjellder, producent

Alexander Stangel, producent

Isak Landaboure, CD

Felix Holfve, kreatör/AD

Nadine le Gros, kreatör/copy

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

PrimeHållbarhet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.