Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Gick inte att köpa rättigheter till namnet – då tog de fram en ny varumärkesidentitet

Publicerad: 8 juni 2020, 10:14

Harald Överholm, vd på Alight.

Foto: Press

Stockholm Design Lab har tagit fram en ny varumärkesidentitet åt solenergibolaget Eneo Solutions, som numera heter Alight.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Design Lab

När solenergibolaget Eneo Solutions planerade inför sin Europa-expansion stötte de tidigt på problem. Det gick inte att köpa rättigheterna till namnet. 

Det blev starten på Alight, det nya namn som solenergibolaget nu klär sig i. I samband med det har designbyrån Stockholm Design Lab tagit fram en ny varumärkesidentitet och designlösningar.

Det kreativa konceptet har tagits fram utifrån Alights affärsidé – att få fler att använda förnybar energi – med en möjlighet att skala upp och vidareutveckla varumärket över tid och i olika kommunikationskanaler skapade också. 

 – Det har varit en fantastisk möjlighet att samarbeta med ett progressivt företag som Alight som skapar framtidens sol- och hållbarhetslösningar inom energibranschen. Det är uppenbart att det finns ett tydligt syftesfokus som genomsyrar organisationen, säger Björn Kusoffsky, vd och grundare på Stockholm Design Lab, i ett pressmeddelande.

Den nya varumärkesidentiteten ska framhäva bolagets expertis inom solenergibranschen. 

– Det har varit ett nöje att lära från varandra under den här processen, och vi är väldigt stolta över resultatet - ett starkt varumärke som sticker ut, är gångbart internationellt och tilltalar företag som är intresserade av solenergi, säger Harald Överholm, vd på Alight. 

Alight tar fram helhetslösningar inom solenergi för stora företag, och har bland annat Swedbank och Toyota på kundlistan. De står sedan tidigare på stiftelsen Norrskens Impact 100-lista, som samlar bolag vars affärsidé kan få en bestående positiv inverkan på världen. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stockholm Design Lab

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.