Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Här är 2021 snabbast växande varumärken

Publicerad: 28 december 2021, 12:16

Streamingtjänster och läkemedelsbolag toppar listan.

Foto: iStockphoto

Researchfirmen Morning Consult frågade konsumenter runt om i världen vilka varumärken som växer snabbast. In på listan kvalar bland annat vaccintillverkare och streamingtjänster.


Ämnen i artikeln:

VarumärkenTikTok

I undersökningen tillfrågades konsumenter vilken vara eller tjänst de var benägen att köpa i början av året och igen i slutet av året för att mäta hur starkt varumärket växer.

Bland de snabbast växande varumärkena är streamingtjänsten Paramount+ som enligt deras metod växt med 9,5 poäng. Med drygt två poäng färre kvalar vaccintillverkaren Moderna in följd av ännu en streamingtjänst, HBO Max. Kryptobörsen Coinbase tar fjärdeplatsen medan sociala mediet Tiktok kvalar in på en femteplats.

– Social distansering och att isolera sig har eskalerat användningen, och köp av, av digitala valutor, säger Joanna Piacenza på Morning Consult till Adweek.

– Vi använder digitala plånböcker mycket mer nu och vi kommer att äga och använda kryptovalutor betydligt mer 2022, fortsätter hon.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

VarumärkenTikTok

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.