torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Här är loggan för Innebandy-VM 2024

Publicerad: 23 februari 2023, 08:30

Igår lanserades logotypen för Innebandy-VM i Malmö 2024. Med VM-loggan och budskapet ”The floor is yours” vill Svenska innebandyförbundet berätta om hur sportens storhet bor i dess enkelhet och etablera innebandy som folksport.

Ämnen i artikeln:

NyheterLoggaLogotyp

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Svenska herrlandslaget i innebandy är flerfaldiga världsmästare och när Sverige arrangerar VM 2024 riktas strålkastarna mot de spelare, tränare, fans och ideellt engagerade som gjort sporten till en folkrörelse i Sverige. Färgerna i logotypen är hämtade från den svenska och skånska flaggan och formen symboliserar den konstanta rörelse som definierar sporten – både på och vid sidan av planen.

– Att arrangera ett innebandy-VM i Sverige betyder oerhört mycket för oss som värdland eftersom vi starkt vill bidra till sportens internationella utveckling. En av våra ambitioner och största prioriteringar under resan fram till VM 2024 i Malmö är att inspirera barn, unga och vuxna att börja och fortsätta spela innebandy, säger Magnus Nilsson, VM-general.

Budskapet The floor is yours-inspirerades av innebandyrörelsens starka känsla av stolthet och gemenskap. Kommunikationen riktar sig till spelare, länder, publik och alla som kommer jobba med VM 2024. Orden ska på ett lekfullt och talande sätt visa att innebandy är en inkluderande sport och att VM 2024 kommer bjuda på en folkfest för alla.

– Genom att satsa på ett storartat VM-arrangemang med inkludering och engagemang som ledord vill vi skapa en stark upplevelse för hela Sverige. Vi har en fantastisk gemenskap inom innebandyn som vi önskar att fler vill ta del av. Vi hoppas på att VM 2024 ska attrahera även de som inte har hittat till innebandyn än, säger Magnus Nilsson, VM-general.

– För oss var detta ett drömuppdrag, men också en härlig kreativ utmaning. Genom symbolen vill vi fånga stolthet på såväl det lokala som nationella och internationella planet. Och genom budskapet ”The floor is yours” signalera att precis alla är välkomna att bidra till folkfesten”, säger Niklas Turner Olovzon, kreativ chef och grundare, Passion Lab.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Arbetsgrupp Passion Lab:

Niklas Turner Olovzon, CD

Daniel Hegborn, strateg

Maria Suneson, kundansvarig

Eric Jonsson, Planner

Rebecca Fredriksson, produktionsledare

Hannah Nachemson, copywriter

Sebastian Dafteke, AD

Anton Green, grafisk designer

Patrik Buch, motion designer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev