Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Här är Sveriges mest rekommenderade varumärken – hela listan

Publicerad: 19 november 2019, 10:00

Swish är bäst på att skapa ambassadörer.

Swish toppar för andra året i rad Yougovs lista över Sveriges mest rekommenderade varumärken. Elbolaget Bixia har genomgått den största positiva förändringen.


Ämnen i artikeln:

KiaNordic Choice HotelsSwishYougovNetflix

En ny mätning från Yougovs Brandindex visar vilka företag och varumärken som under det senaste året varit bäst på att skapa ambassadörer, det vill säga nöjda kunder som rekommenderar dem och deras varumärke till vänner och bekanta. 

Resultatet visar att betalningstjänsten Swish ännu en gång hamnar på första plats som det mest rekommenderade varumärket. Därefter följer bilvarumärket Kia, som avancerar från en sjätteplats 2018 till att i år ligga på en andra. På tredje plats hamnar Sonos, medan den fjärde går till Bose. 

Det är totalt fyra nya varumärken på listan: Anamma som producerar veganska produkter, Nordic Choice Hotels, Västerbottenost och Netflix. 

Västerbottenost har en historisk stark position när Yougov listar de starkaste varumärkena i Sverige och Netflix toppar i år Yougovs lista över de starkaste varumärken bland unga.

LÄS MER: ”Här är varumärkena unga pratar bäst om – Willys ökar mest” 

Elbolaget Bixia är det varumärke som gått igenom den största positiva förändringen och har förbättrat sin brand advocacy-poäng med 14,8 enheter under 2019. Den positiva utvecklingen kan enligt Yougov delvis härledas till lägre elpriser under 2019, då 2018 års torka medförde rekordhöga elpriser.

 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.