fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Hjärnfonden byter identitet – efter 29 år

Publicerad: 24 mars 2022, 12:42

Nord ID, Nord X samt Nord DDB ligger bakom den genomgripande visuella förändringen. Den nya identiteten är en del av ett större varumärkesarbete i syfte att föra fram Hjärnfondens nya vision om ett samhälle där alla hjärnor når sin fulla potential.

Ämnen i artikeln:

Nord DDBNord IDNyheterDesignHjärnfondenIdentitet

R

Redaktionen

red@resume.se


Under förra året inledde Hjärnfonden ett samarbete med Nord DDB och Nord ID som har resulterat i en helt ny varumärkesplattform. Det är första gången på nära 30 år som organisationen ändrar sitt visuella uttryck och marknads- och kommunikationschefen Karl Skoog hoppas det nya utseendet ska öka kännedomen om varumärket och i förlängningen också gynna insamlingen från givare. 

– Hjärnfonden har varit i behov av en visuell identitet som kan möta våra digitala behov och ambitiösa vision, som tillåter oss att vara den katalysator vi faktiskt är och driva utvecklingen till ett samhälle som ser till hjärnans bästa, säger Karl Skoog, marknads- och kommunikationschef för Hjärnfonden i en kommentar. 

Grundtanken är att identiteten ska vara tydlig, inge förtroende samt vara begriplig. Designen ska vara lätt för mottagaren att känna igen och vara praktisk att använda för alla som vill engagera sig i Hjärnfondens frågor. Designen är skapat för att tilltala både det logiska och det kreativa tänkandet. Den ska både inspirera och visa hur hjärnans gränslösa kraft.

Den nya identiteten är också en del av ett större strategiskt arbete som Nord DDB gjort tillsammans med Hjärnfonden, som också innefattar en helt ny varumärkesplattform och riktningen för kommunikationen de kommande åren.

– Hjärnfondens vision är fortfarande högst relevant, men världen förändras hela tiden och därför har vi behövt bredda förutsättningarna för att möta både nya utmaningar och möjligheter. Att vara en del av det här arbetet är verkligen en ynnest, hjärnan är så fascinerande att man nästan ramlar av stolen, emellanåt, säger Hanna Stenwall, creative director på Nord DDB i en kommentar. 

Arbetsgrupp

Anna Hemlin, generalsektreterare

Karl Skoog, marknads- och kommunikationschef

Lisa Kopp, projekt- och varumärkesansvarig

Martina Fjellsson Draoui, PR- och pressansvarig
Elias Lividikos, kreativ produktionsledare

Nord DDB

Nord ID

Nord X

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev