tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Hyllningarna ramlar in för Lindex bild med modell i rullstol

Publicerad: 18 januari 2023, 09:00

Foto: Pressbild Lindex

I lanseringen av deras senaste vårkollektion har Lindex använt sig en rullstolsburen modell för ett av sina klädesplagg. Detta har bemötts med en hel del beröm.
”Lindex visar upp att deras kläder passar utmärkt till alla kunder”, skriver Thomas Wilander på LinkedIn.

Ämnen i artikeln:

LindexNyheter

VP


Under förra publicerade Lindex bilden på sin hemsida och hyllningarna började komma in från olika håll. På bilden som är till för att visa upp en träningströja visas plagget upp på en modell som sitter i en rullstol. ”Lindex bryter isen” skriver en person i ett inlägg, 

Det är inte första gången som klädföretaget delar bilder där personer i rullstol bär deras kläder i sina officiella kanaler. Men denna gång syns modellen bland andra modeller i webbshoppen.

– Vi vill att alla kvinnor ska känna sig representerade i vår kommunikation och det är viktigt för oss att återspegla verkligheten, säger Kristina Hermansson, pr-och- kommunikationschef på Lindex.

Att inkludera modeller med olika funktionsvariationer är en del av företagets arbete att lyfta upp olika typer av modeller. Lindex har tidigare fått utmärkelser, bland annat av Resumé, för sitt arbete att föra varumärket positivt framåt. 

– Vi arbetar för att stärka kvinnor på olika sätt och inkludering är viktigt för oss. Vår vision är att alla ska känna sig inspirerade och representerade av Lindex och därför arbetar vi aktivt med olika initiativ, säger Kristina Hermansson.

LÄS MER: Flygande barn och uppbiffad inhouse går hem – Lindex prisas 

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev