söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Ikea släpper klädkollektion – hyllar Älmhult

Publicerad: 30 maj 2022, 08:50

Som en hyllning till de småländska rötterna lanserar Ikea Museum en ny kollektion. Utgångspunkten är postnumret 343 36 - där det allra första IKEA varuhuset en gång låg i Älmhult.

Ämnen i artikeln:

NyheterIkea

R

Redaktionen

red@resume.se


Den nya kollektionen lanseras  i dag 30 maj och kommer finnas till försäljning på Ikea Museums pop-up shop på Magasin 405 under H22 i Helsingborg samt på Ikea Museum i Älmhult.  

– Inom populärkulturen finns en lång tradition av att koppla sin identitet till platsen där man har sina rötter genom att just referera till postnumret. Det förekommer i allt från hiphop-låtar till tv-serier. På Ikea känner vi en stolthet över platsen vi kommer ifrån och vi ville med den här kollektionen göra en hyllning till Älmhult där hjärtat av Ikea finns, säger Linda Fisti, marknadschef på Ikea Museum i Älmhult i ett pressmeddelande. 

Kollektionen består av klädesplagg och objekt man kan behöva när man är på språng; t- shirt, hoodie, tote-bag, nyckelring och en vattenflaska i fyra olika färger; vit, svart, orange och röd med texten 343 36 Älmhult, Småland, Sweden.

Bilderna till kollektionen är fotograferade vid olika lokala landmärken i Älmhult under soluppgången. Kollektionen är ett sätt att ge lokalpatrioter och Ikea medarbetare en möjlighet att hylla sitt ursprung, men Ikea Museum kunna bjuda in Ikea-fans till denna plats i Småland där alla Ikea-produkter utvecklas och till Ikea Museum där historien om varumärket berättas.

– Ofta krävs det någon utomstående för att vi ska få upp ögonen för det vi ser varje dag. Den här gången har vi grävt där vi står och hyllar den här unika platsen som direkt eller indirekt påverkat så många människors vardag, säger Linda Fisti i en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev