Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Ikeas medarbetare får nya kläder – ska spegla moderniseringen av varumärket

Publicerad: 27 september 2021, 12:55

Efter tio år får Ikeas medarbetare nya, mer moderna arbetsuniformer. De nya kläderna ska bättre spegla möbeljättens varumärke.


Ämnen i artikeln:

Ikea

Ikeas showroom i Göteborg är först ut i världen med satsningen där alla anställda får en ny skrud. Garderoben är alltjämt blågul, med medarbetarna får fler alternativ att välja bland inför arbetsdagen.

Kollektionen bär namnet ”Me and Ikea” och kläderna är utvecklade av Ikeas egna designteam med hjälp av experter från modeindustrin. Hela 400 medarbetare runtom i världen har fått tycka till om kollektionen.

– Vi möter kunder över hela världen varje dag och vad vi har på oss säger en hel del om vem vi är som varumärke och individer. För att spegla vilka vi är går plaggen att matcha fritt efter att passa varje medarbetares roll och personlighet, kommenterar Linus Knutsson, co-worker Relations Manager på Ikea.

Kläderna är framtagna av återvunnen polyester och bomull och Tencel (lyocell), fiber från snabbväxande träd. Därtill kommer de gamla kläderna samlas in i Spanien där de återvinnas till fiber som kan användas i tillverkningen av nya Ikea-produkter.

 

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.