Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Kenzas modebolag i konkurs

Publicerad: 4 januari 2021, 08:57

Kenza Zouiten Subosic.

Skulder i miljonklassen och coronapandemi blev droppen för influencergrundade bolaget Ivy Revel, som nu ansöker om konkurs.


Ämnen i artikeln:

InfluencerKenza ZouitenVarumärkeMode

Klädbolaget Ivy Revel hör till raden av varumärken startade av svenska influencers de senaste åren. Bolaget grundades 2012 av bloggaren och influencern Kenza Zouiten Subosic, tillsammans med Aleksandar Subosic, Dejan Subosic och Gustav Springfeld.

Som mest omsatte bolaget 45,5 miljoner kronor 2017, men vinsten har låtit vänta på sig. Samtidigt har bolaget samlat på sig kortfristiga skulder på cirka 16 miljoner kronor, något som Breakit har rapporterat om.

Efter att tidigare ha försökt rädda bolaget genom en företagsrekonstruktion står det nu klart att klädvarumärket ansökt om konkurs, vilket Aftonbladet först rapporterat om. 

”Vi behövde ta farväl av vårt bolag Ivyrevel som vi jobbat så hårt med sedan 2012. Vi var helt enkelt inte starka nog att att ta oss igenom våra ekonomiska problem under pandemin, så i går skickade vi in papprena”, skrev influencern på Instagrams funktion stories för fyra dagar sedan, enligt Aftonbladet. 

Enligt den senaste årsredovisningen för 2019 omsatte Ivy Revel 31,4 miljoner kronor, och gjorde ett resultat efter finansiella poster på -22 miljoner kronor. 

”Det var varit så svårt att inse och acceptera att vi inte kunde rädda vårt bolag, för att det var inte bara upp till oss, men jag vägrar se det som ett misslyckande, utan mer som en lärdom och något jag kommer att ha med mig i framtiden”, skriver Kenza Zouiten Subosic på Instagram. 

I våras valde infuencern för första gången att ta en paus från sitt bloggande. Hon är dock fortfarande aktiv på Instagram, där hon har 1,8 miljoner följare. 

Läs mer: 26-åriga svenskan styr Disney och Condé Nasts influencersamarbeten 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.