Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Klarna skapar framtidsbrevlåda med återvinning och 3D-skrivare

Publicerad: 17 november 2020, 12:33

En brevlåda med separata fack för returer, återvinning, 3D-skrivare och delningsekonomin. Så kan framtidens shopping upplevelse se ut enligt Klarna.


Ämnen i artikeln:

Klarna

Häromveckan lanserade Klarna forskningsprojektet ”Klarna Future Shopping Lab”, med målet att undersöka hur framtidens shopping- och säljupplevelse kan komma att se ut. Nu släpps en modulär brevlåda som ett första resultat av initiativet. Den släpps dock inte i fysisk form. 

Den futuristiska brevlådan är uppdelad i fyra delar, som alla fokuserar på shopping, delning och hållbarhet. Tanken är att en tredjepartspartner ska kunna bygga ytterligare moduler för att tillgodose specifika behov och upplevelser, enligt ett pressmeddelande. 

Brevlådan är i sin tur indelad i en In- och utbox, som tar emot paket och matprodukter, och som kan skicka paket i retur. Den andra boxen är den så kallade Återvinningsboxen, som komprimerar avfall från e-handel. Brevlådans tredje box är 3D-skrivaren, som gör det möjligt att skriva ut små produkter och reservdelar. Den sista boxen är Delningsboxen, där användaren lägger produkter som hen vill dela med sina grannar. 

Klarnas brevlåda är framtagen tillsammans med Note Design Studio. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Klarna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.