onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

KPA Pension får ny logga – efter nära 100 år

Publicerad: 24 juni 2020, 07:18

Foto: Press

Efter ett års arbete presenterar Söderhavet nu KPA Pensions nya visuella identitet – däribland en logotyp som får ny skrud efter drygt 100 år.

Ämnen i artikeln:

Söderhavet

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Nu presenteras pensionsbolaget KPA Pensions nya visuella identitet, efter ett års samarbete med varumärkes- och designbyrån Söderhavet. Den gamla logotypen med ringmuren har uppdaterats och renodlats. 

– Vårt analysarbete pekade på att vår identitet var i stort behov av en vitalisering för att bättre kunna stötta vår uppdaterade affärsstrategi och vår ambition om att vara det ledande tjänstepensionsföretaget inom kommunsektorn, säger Christopher Constantien på KPA Pension, i ett pressmeddelande. 

Fokus ligger sedan tidigare på den gröna och rosa färgen, som enligt pressmeddelandet ska uttrycka allt från värderingsdrivna, färgsprakande kampanjer kring jämställdhet och HBTQ-frågor, till mer formella informationsutskick om pensionsadministration. 

– Vissa delar av identiteten har ju under åren börjat spreta en hel del, vilket kanske inte är så konstigt. Många olika typer av den gröna färgen och upp till åtta olika typsnitt, till exempel. Vi var bakbundna och behövde ett fungerande verktyg som kunde ge oss handlingsfrihet i vårt arbete. Samtidigt såg vi styrkor som exempelvis den inarbetade gröna färgen och inte minst en särskiljande symbol laddad med vårt arv och vår historia som vi tog med oss in i arbetet, säger Christopher Constantien .

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev