Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Los Angeles släpper olympisk logga – åtta år innan spelen

Publicerad: 2 september 2020, 12:53

Trots att två olympiska spel ska gå av stapeln innan det är Los Angeles tur släpper staden nu sin officiella logga för det stora eventet. Bakom designen står bland andra artisten Billie Eilish.


Om det inte vore för coronapandemin hade de olympiska spelen avgjorts i Tokyo i somras. Nu har spelen skjutits upp till nästa sommar. Därefter väntas spelen gå av stapeln i Paris 2024 och sedan i Los Angeles 2028. Det hindrar dock inte den den amerikanska staden att redan nu släppa sin officiella logga för världshändelsen.

Loggan består av förkortningen LA28, och är i realiteten många olika loggor. I en video släppt under gårdagen visas i stället en rad olika utseenden skifta form. Bakom designen står bland annat artister som Billie Eilish, Chaz Bojórquez och Steven Harrington samt olympiska idrottare som Allyson Felix och Chloe Kim. Den har tagits fram för den digitala eran, skriver Adage

– Vi visste att vår logga måste kunna spegla Los Angeles själ, men också visa en framtidsanda. Hur ser vi till att den håller sig fräsch och möjliggör för oss att nå ut till människor, samtidigt som vi blickar mot horisonten?, säger Amy Gleeson, chief marketing officer på LA28, till Adage.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.