Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Margaux Dietz varumärke läggs ned

Publicerad: 10 augusti 2022, 07:26

Margaux Dietz lanserade sitt eget skönhetsvarumärke X by Margaux för två år sedan.

Foto: X by Margaux / Pressbild

X by Margaux, influencern Margaux Dietz skönhetsvarumärke, går i graven, skriver Breakit.


Ämnen i artikeln:

Margaux DietzInfluencer marketingInfluencersApoteaE-handelNyheter

Margaux Dietz är en av Sveriges största influencers, med 363 000 följare på Instagram och närmare 300 000 prenumeranter på Youtube. Liksom en rad andra sociala medier-stjärnor, bland annat Bianca Ingrosso och Ida Warg, har Margaux Dietz även drivit ett eget varumärke. X by Margaux lanserades sensommaren 2020 och säljer bland annat hudvård och dofter. Varumärket har backats av Apotea-grundaren Pär Svärdson och Sniph, den svenska prenumerationstjänsten för parfymer. 

Nu avvecklas dock X by Margaux. Det berättar influencern själv i en frågestund på Youtube. Nedläggningen också bekräftas till Breakit, av försäljningschefen Miriam Leijala.

”Bolaget bakom X by Margaux som drivits tillsammans med Pär Svärdson kommer ej att fortsätta vara aktivt längre. Nya spännande projekt ligger i pipen och Margaux kommer fokusera på dessa”, skriver hon i ett mejl, och meddelar att Margaux Dietz själv befinner sig på semester. 

LÄS MER: Sparpaket på Daniel Wellington och Na-kd – är det sagan om influencerstrategins död?

På sin Youtube-kanal berättar Margaux Dietz att hon och Pär Svärdson ville olika saker med bolaget. 

”Jag har valt tillsammans med min kompanjon att avveckla bolaget. Det bestämdes för ganska så längesen, det är därför det inte har kommit några nya produkter. Vi ville åt olika håll. Det viktigaste med att jag har avvecklat X By Margaux är att det kanske inte var exakt det som jag brann för. Och det kanske inte var precis rätt i tiden. Men det är inget misslyckande. Företaget har gått jättebra och jag är så glad att jag har lärt mig massor på vägen”, säger hon.

Förutom på Apotea, där X by Margaux lanserades, har varumärket gått att köpa hos återförsäljare som Lyko, Apotek Hjärtat, Nordic Feel och Meds. Gekås i Ullared tog enligt Breakit in produkterna så sent som i juni.

LÄS MER: Margaux Dietz återupptar Partitempen – hoppas på ökade intäkter bortom karriären som influencer

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.