torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Mätning visar: Muthärvan har fått Ericssons anseende att störtdyka

Publicerad: 9 maj 2022, 09:28

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ericsson, Sveaskog och Telia de företag som under våren tappat mest i anseende. På andra sidan spektret hittar vi Astra Zeneca, Hemköp och Vattenfall.

Ämnen i artikeln:

EricssonHemköpVattenfallFolksam

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


De senaste månaderna har Kantar Sifo tagit fram ett anseendeindex för en rad svenska företag. Respondenterna har fått fem frågor om vilken tilltro de har till och vilken kvalitet de tillskriver företagen.

Företagen i Sverige med högst anseende är Systembolaget, Volvo, Ica och Ikea.

Det företag som tappat mest från 2021 till 2022 är Ericsson, ett bolag som varit skakat av muthärvan i Irak där bolaget betalat pengar till terrororganisationen IS. Totalt har de minskat sitt anseende med 21 punkter.

– Vi ser ett samband mellan börskurs och framgång, när det tickar på så ökar anseendet. 2018 låg Ericsson på 22 i anseendeindex och nu har de åkt ned från 50 till 29 på ett år. Det går fort att tappa mycket men det tar längre tid för företagen att återhämta sig, säger Erik Lundbom, senior konsult på Kantar sifo, till Dagens industri.

Även Ikea och H&M har tappat stort. Enligt Erik Lundbom har det troligtvis att göra med att bolagen var sena med att agera efter Rysslands invasion av Ukraina. Resumé kunde bland annat avslöja att H&M försökte tysta ned det faktum att de fortsatte öppna nya butiker i Ryssland. Det företag som steg allra mest var Astra zeneca.

– Vi ser ett visst samband mellan hög kännedom och högt anseende. Ica, Ikea och Systembolaget är några av de mest kända varumärkena i Sverige och de ligger i topp i anseende. Men sen finns det H&M och Swedbank som är två företag med hög kännedom som ligger ganska lågt. Så det finns inte rakt igenom ett samband, säger Erik Lundbom.

Mätningarna visar även att vi ser att branschöverskridande frågor påverkar de enskilda varumärkena, inte minst inom banker, livsmedel och försäkring. Erik Lundbom exemplifierar med att om en bank får negativa rubriker för att de gör stora vinster, så får hela sektorn sämre anseende.

Noterbart är även att det vanligaste sättet för svenskarna att komma i kontakt med ett företag är via reklam och nyheter.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev