Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

McDonald's drar sig ur Ryssland: ”Oförenligt med våra värderingar”

Publicerad: 16 maj 2022, 11:27

Foto: AP Photo

McDonald's blir det största företaget som på grund av Rysslands invasion av Ukraina valt att lämna landet.


Ämnen i artikeln:

McDonald's

Efter 32 år i landet väljer hamburgerkedjan McDonald's att sälja sin verksamhet i Ryssland, det rapporterar AP. Bolaget har sedan i mars hållit sina ryska restauranger stängda. 

McDonald's var den första snabbmatskedjan som tog klivet in i dåvarande Sovjetunionen och har i dag 850 restauranger med 62 000 anställda, vilket gör dem till det största företaget som efter Rysslands invasion av Ukraina valt att lämna landet. 

Enligt ett pressmeddelande anser McDonald's att deras närvaro i Ryssland blivit ”ohållbar och oförenligt med bolagets värderingar”. 

I samma pressmeddelande berättar vd:n Chris Kempczinski att de just nu letar efter en lokal köpare. Alla anställda kommer att fortsätta få betalt tills dess att en ny ägare kommer in.

Arbetet med att ta bort alla logotyper från restaurangerna är redan inlett och McDonald's säger att de kommer att behålla sin ryska varumärkesregistrering så att de nya ägarna inte kan använda sig av bolagets renommé.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

McDonald's

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.