måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

New Normal ligger bakom Varannan Veckas pitch i Draknästet

Publicerad: 13 september 2023, 08:21

Från vänster: Erik Scholander (Varannan Vecka), Lisa Sjöstrand (New Normal), Elisabeth Scholander (Varannan Vecka), Johan Henriksson (New Normal), Astrid Littorin (New Normal), Linda Ljunggren Syding (Varannan Vecka).

Coparenting-tjänsten Varannan Vecka gör succé i SVT:s program Draknästet och kammar hem en investering på 2,2 miljoner kronor. Bakom appen står New Normal som delägare.

Ämnen i artikeln:

New NormalMarknadsföringKommunikationKommunikationsstrategiPR-strategi

Stina Eriksson

stina.eriksson@dagensmedia.se


Varannan Vecka är en samarbetsapp för föräldrar med barn som bor under olika tak. I appen kan föräldrar som inte bor tillsammans samla all viktig information på ett ställe och dela upp ansvaret.

Bakom kommunikationsstrategin står New Normal som sedan starten både är delägare och har agerat strategiskt bollplank inom frågor rörande paketering, tonalitet och PR. Enligt Johan Henriksson, strateg på New Normal, har man tidigt velat etablera hur man pratar till och om målgruppen.

– Separationer och varannan vecka-livet har länge varit associerat med skuld och mer negativt laddade ord. Man pratar om hur man reducerar konflikter, om vårdnadstvister och om psykisk ohälsa. Men faktum är ju att varannan vecka-föräldrar generellt är otroligt lösningsorienterade och engagerade, där en majoritet inte hamnar i vårdnadstvister. Vi vill därför ha en bekräftande och härlig approach och få föräldrarna att känna sig sedda – så pass vanlig som livsstilen ändå är, säger han.

Visionen som man jobbat efter har varit att skapa ett så kallat ägandeskap av målgruppen. I början på året togs ”Varannan Vecka-rapporten” fram som belyste att Sverige beräknas ha högst andel varannan vecka-boende barn i världen. Resultatet blev en potentiell förtjänad räckvidd om ca 9 miljoner med medverkan och omnämnanden i  SVT, Expressen, Dagens Nyheter, poddar och i sociala medier.

– Det kan låta stort och nästintill omöjligt att “ta ägandeskap” över en viss målgrupp, men i det minsta så handlar det egentligen om att benämna den. I media talar man sällan om varannan vecka som en etablerad livsstil, istället läser man om separationer och skilsmässor. Vi ville tala till och för varannan vecka-föräldrarna och i rapporten belysa konkreta siffror med värme – för att skapa förutsättningar för Varannan Veckas redaktionella närvaro, säger Astrid Littorin, PR-ansvarig på New Normal.

Bland investerarna återfinns bland andra medgrundaren av Perfect Day Media, Hannah Widell.

– Varannan Veckas pitch träffade mig rakt i hjärtat. Det är en affärsidé och produkt som jag som varannan vecka-förälder ser kommer att skapa en reell skillnad för alla särlevande föräldrar och deras barn – en marknad som är relativt förbisedd. Idén som Varannan Vecka bygger sin affär på är dessutom direkt sammankopplad med ökad jämställdhet, något som jag brinner starkt för och tror på, säger Hannah Widell, investerare och medgrundare och VD på Perfect Day Media.

Förutom Hannah Widell, som går in tillsammans med Perfect Day Media-medgrunadren Amanda Schulman, investerar också Jonas Tellander, grundare av ljudboksjätten Storytel, och multientreprenören Shervin Razani tillsammans med Lena Apler genom Dragon Invest.

Bild 1/2  

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev