tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

NK tar fasta på hållbarhet i årets julskyltning

Publicerad: 16 november 2020, 09:29

Från julens utställning.

Foto: Press

Emballage, kartonger, påsar, papper och tidningar. Årets julskyltning på NK är skapad av överblivet material från varuhuset. ”I årets skyltfönster får vi se granar gjorda av vita presentförpackningar, djur och skogsväsen tillverkade av returpapper och emballageplast har blivit magiska snöflingor”, säger Cilla Winbladh från JoAnnTan Studio som formgivit skyltningen.

Ämnen i artikeln:

NKJul

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


I över hundra år har NK lockat besökare till varuhuset med sin årliga julskyltning. I år har man dock behövt anpassa premiären efter coronapandemin, för att minska risken för smittspridning. 

Istället för att arrangera en fysisk avtäckning av skyltfönstren sker årets premiär digitalt på den egna hemsidan, och på Instagram. Därefter går det att besöka varuhuset för att se skyltningen. 

– Årets jul på NK kommer se lite annorlunda ut än tidigare år. Vi upplever en ny vardag där trygghet och att visa omtanke om varandra är vår viktigaste uppgift. Samtidigt vill vi hålla liv i traditionen att erbjuda en plats för att inspireras och njuta av julens magi tillsammans, men vi gör det på ett nytt sätt med allas trygghet i åtanke, säger Henrik Lilja, varuhuschef på Nordiska Kompaniet Stockholm, i ett pressmeddelande.

Årets tema går under namnet ”En mer hållbar vintersaga”, och har tagits fram med hjälp av gamla kartonger, påsar, papper, plast, tidningar och annat överblivet material som samlats in från NK:s avdelningar. Utställningen är skapad av NK tillsammans med JoAnn Tan Studio, för tionde året i raden. 

– Arbetet med årets tema startade redan i februari med att uppmana NK:s avdelningar att samla in överblivet material för att skapa en mer hållbar julskyltning. Teamet startade därefter igång med att ge nytt liv till material som annars hade slängts. I årets skyltfönster får vi se granar gjorda av vita presentförpackningar, djur och skogsväsen tillverkade av returpapper och emballageplast har blivit magiska snöflingor. Med temat En mer hållbar vintersaga vill vi ge besökarna den där snövita julen som många har saknat de senaste åren, säger Cilla Winbladh från JoAnnTan Studio.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev