torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Orkla utmanar Santa Maria – lanserar ”klimatsmart taco”

Publicerad: 7 oktober 2020, 12:51

Foto: Press

Orkla tar upp konkurrensen med tacojätten Santa Maria, och lanserar ett veganskt alternativ. I en ny reklamfilm uppmanas konsumenten att äta tacos för miljöns skull.

Ämnen i artikeln:

OrklaSilverVarumärkeVarumärken

JVC


Livsmedelskoncernen Orkla har sedan tidigare hoppat på vegotrenden, bland annat med det veganska matmärket Anamma. Nu lanserar de ytterligare ett veganskt varumärke på den svenska marknaden – enbart kring tex mex-produkter. 

Det nya varumärket heter Frankful, och beskrivs i ett pressmeddelande som en utmanare i tacohyllan med fokus på växtbaserade produkter som är snälla mot klimat och miljö. 

Varumärket och designen är utvecklat av den strategiska varumärkes- och designbyrån Silver tillsammans med Orkla. Därefter har den kreativa byrån Bloomy byggt konceptet Planet Friendly Tacos. 

– En majoritet av svenskarna vill bli bättre på att handla mer klimatsmart men uppfattar det ibland som lite krångligt och vill inte alltid ge avkall på smak. Konceptet tar därför sin utgångspunkt i en positiv slacktivism där vi visar att det finns ett enkelt sätt för målgruppen att göra en positiv skillnad utan att behöva tumma på den goda tacosmaken vi alla kommit att älska. Ett enkelt budskap för ett enkelt men viktigt beteende att ändra för framtiden – ät tacos för klimatet, säger Carl Wahlberg, planner på Bloomy, i pressmeddelandet.

Konceptet kommer gå brett under hela hösten.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Orkla Foods

Åsa Gisel, Marketing manager

Malin Rosenqvist, Senior Brand Manager

Sara-Maria Löfvenberg, Senior Brand Manager

Maria Tilly, Marketing Director

 

Bloomy

Max Munck, kreatör

Ida Jagerfelt, kreatör

Daniel Lindell, kreatör

Frida Thunholm, formgivare

Carl Wahlberg, planner

Li-Lie Chemnitz, projektledare

Per Jaldeborg, strateg

 

Produktionsbolag

Camp David Film

Robert Jitzmark, regissör

Nicola Jones, producent

Kristina Wibom, exekutiv producent

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev