Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

PantaPå blir Bower – Okto bakom nya varumärket

Publicerad: 12 februari 2021, 14:36

När PantaPå gör sig redo för internationalisering gör de ett fullskaligt omtag kring hela varumärket.


Ämnen i artikeln:

Okto

PantaPå är en startup startad under Norrskens paraply, Klarna-grundaren Niklas Adalberths startup-hub för bolag som kan ha en positiv samhällspåverkan. Idén är att göra alla typer av förpackningar, från äggkartonger till godispapper, pantbara. Produkterna pantas genom en app som scannar av dess streckkoder.

Bolaget satsar just nu på internationell expansion och gör därmed ett fullskaligt omtag kring varumärket, inklusive ett namnbyte. Bakom hela varumärkesarbetet, inklusive strategi, står designbyrån Okto. Det nya namnet blir Bower.

– PantaPå har fungerat bra för oss historiskt, men nu när vi ska lansera i fler länder än Sverige behöver ta nästa steg och byter därför namn till Bower. Samtidigt passar vi på att uppdatera hela vårt uttryck för att nå en större målgrupp och göra återvinning till något mer vardagligt och roligt, säger Berfin Mert, COO och medgrundare av Bower.

Inspiration till hela varumärket kommer från den australiensiska fågeln Bowerbird. Designen i sig är anpassad för att fungera i både digitala och tryckta kanaler.

– Det är ju i grund och botten en digital produkt, men eftersom de flesta touchpoints är fysiska, i till exempel butik eller på förpackningar, så vi såg till att ta fram ett varumärke som inte bara tar för sig och är lekfullt, utan som även naturligt kan spänna över en mängd kanaler och produkter, säger Richard Hedberg, senior designer på OKTO.

PantaPå är ekonomiskt backade av bland andra Orkla Ventures och Almi Invest Greentech.

– En Bowerbird samlar och sorterar skräp, vilket ju också är en stor del av vår idé. Fågeln gör det för att imponera på sin partner medan vi gör det i återvinningens namn, säger Berfin. Men det är klart, man kan ju lika gärna göra det för att imponera på sin partner också.

Se några av enheterna i bildspelet nedan.

Bild 1/6  

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Okto

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.