Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Peter Stormare delägare i varumärke – blir ansiktet utåt för solglasögonen

Publicerad: 26 maj 2020, 07:30

Den svenske Hollywood-skådisen Peter Stormare har synts frekvent i byggkedjan Bauhaus filmer i flera år. Nu blir han delägare och varumärkesambassadör för det svenska solglasögonföretaget Oh My Eyes.


Ämnen i artikeln:

Peter Stormare

Förutom de djupa samarbetet med Bauhaus på den svenska markanden har Peter Stormare synts i reklamfilmer för flera välkända varumärken i USA, bland annat Volkswagen, Budweiser och datorspelet Call of Duty.

Partnerskapet med det svenska varumärjet Oh My Eyes lanseras med en sommarkampanj som har fotats på gatorna i West Hollywood.

– Jag älskar att Oh My Eyes vågar ge sig ut i världen på galna uppdrag. Min fru är japanska, och jag har alltid fascinerats av landet. Att solglasögonen tillverkas i Japan är helt i min linje. Under dessa tider måste vi också hjälpa varandra, och jag älskar vad Oh My Eyes står för. Det känns väldigt passande, kommenterar Peter Stormare i ett pressmeddelande.

Creative director och grundaren av Oh My Eyes, Christopher Hunt, träffade Stormare i West Hollywood tidigare under våren för att fota kampanjen.

– Han är en intressant man; ödmjuk, modig och excentrisk – en perfekt match för Oh My Eyes. Peter har en intressant syn på livet, och vi vill definitivt vara en del av hans universum, säger Hunt om samarbetet.

Peter Stormare, med rötterna i Hälsingland, slog igenom på Dramaten genom att bära framträdande roller i ett antal pjäser regisserade av Ingmar Bergman under 1980-talet.  Han flyttade till USA i början av 1990-talet för att påbörja en karriär i Hollywood där han medverkat i bland annat Jurassic Park, Fargo, Big Lebowski och Prison Break.


Oh My Eyes solglasögon är handgjorda i Sabae, Japan, staden väster om Tokyo som är känd för sin långa glasögontradition med över 100 år av tillverkning. Bolaget grundades för några år sedan. Den senaste årsredovisningen från 2018 visar på en blygsam omsättning 190 000 kronor. 

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Peter Stormare

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.