Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Polarn o. pyret i rekonstruktion – vill rädda varumärket

Publicerad: 23 mars 2020, 14:27

Ägarna menar att det finns kvar mycket kraft i varumärket Polarn o. pyret.


Redan innan coronaviruset svepte in över världen befann sig Retail and Brands, ägare till bland annat Polarn o pyret, Brothers och Departments & stores, i ekonomisk knipa. 

När krisen, som drabbat retailverksamheter hårt, väl inträffade valde ägarna att lämna in en ansökan om rekonstruktion för de tre tidigare nämnda varumärkena. Anledningen stavas likviditetsproblem.

Ägarna säger själva att de ser stor möjlighet att få snurr på företagen igen. I ett pressmeddelande lägger de stor vikt vid varumärkesstyrkan i Polarn o. pyret.

– Vi tror verkligen på styrkan i varumärket och på vår långsiktiga relevans på marknaden. Hållbara barnkläder som kan ärvas av barn efter barn har aldrig varit mer aktuellt än nu, säger tf. vd Johan Munck i ett pressmeddelande.

Polarn o. pyret skriver i samma pressmeddelande att det kan vara aktuellt att sälja bolaget och man varit i kontakt med flera intressenter.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.