Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

PRV häver Telias varumärkesregistrering

Publicerad: 2 januari 2020, 11:33

Locall är Telias/Halebops app för samtal till Mellanöstern, nu drar Patent- och registreringsverket tillbaka varumärkesregistreringen för appen.


Ämnen i artikeln:

TeliaHalebop

Sommaren 2017 lanserade Teliaägda Halebop appen Locall, en app för samtal till Mellanöstern. Sker samtalet via Locall behöver exempelvis mottagaren inte ha någon internetuppkoppling för att det ska gå igenom. Appen har dessutom varit operatörsoberoende.

Nu väljer dock Patent- och registreringsverket att häva Halebops varumärkesregistrering för Locall, det rapporterar Nyhetsbyrån Siren. Anledningen är att det franska telekombolaget Local anser att Halebops app riskerar att blandas ihop med deras egen tjänst, en uppfattning som delas av PRV. Utöver namnet anser PRV även att Locall rent visuellt är för likt franska Local.

I Telia/Halebops invändning till PRV skriver bolaget att de anser att Locall är en anspelning på ”lokal”, ett uttryck som används för att beskriva någonting. Eftersom ”lokal” är beskrivande anser de att det saknar särskiljningsförmåga, en uppfattning som alltså inte delas av PRV.

Telia/Halebop kan nu komma att överklaga hävningen till Patent- och Marknadsdomstolen..

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TeliaHalebop

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.