Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Rappare i varumärkestvist med Postnord – tvingas plocka ner låt

Publicerad: 11 februari 2020, 13:53

1.Cuz har det senaste året växt ut till en av Sveriges största rappare.

Foto: Pressbild

På omslaget till singeln ”Postnord” sitter artisten 1.Cuz i en bil från just Postnord. Nu tvingas han ta ner singeln från Spotify då Postnord anser att omslaget utgör ett varumärkesintrång.


Ämnen i artikeln:

Postnord1.Cuz

Den anonyme artisten 1.Cuz har över 40 miljoner spelningar på Spotify och har det senaste året växt ut till en av Sveriges mest omtalade rappare.

Nu tvingas han ta ned sin senaste singel ”Postnord” från Spotify. Anledningen är att han på singelomslaget sitter i en Postnord-bil iförd personalklädsel. Från Postnords sida menar man att det är ett varumärkesintrång.

– Vi har haft synpunkter på att han använder vår logga i kommersiellt syfte. Färgen är också varumärkesskyddad, precis som loggan. Det är en varumärkesfråga och vi har inga synpunkter på hans konstnärliga skapande, säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, till Musikguiden i P3.

Rapparen själv säger till Musikguiden i P3 att Postnord borde kontaktat honom innan de tog kontakt med Spotify.

– Det känns bara som att de bara vill förstöra cash-flowet. För om de verkligen brydde sig hade de tagit ner den från Youtube också. Men de kanske vet att Youtube inte genererar så mycket pengar, berättar han.

Just nu pågår en utredning i ärendet och låten ”Postnord” kommer inte att laddas upp på Spotify förrän den är färdig.

I samband med att låten släpptes berättade 1.Cuz för Dagens Nyheter att han släppt den för att rädda Postnord.

– Alla vi svenskar har ju en stark relation till Postnord. Jag har skickat och tagit emot många brev genom åren. Jag hoppas ärligt talat att det går bra för dem, berättade han.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Postnord1.Cuz

Dela artikeln: