Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Samsung om ambassadörens tilltag: Får inte ske igen

Publicerad: 9 januari 2020, 14:04

Influencern Amanda Moritz är ambassadör för Samsung – och säljer produkterna hon sponsrats med vidare i forum på sociala medier.

UPPDATERAD. Influencern Amanda Moritz, med nära på 100 000 följare på Instagram, är ambassadör för Samsung. Samtidigt säljer hon vidare de produkter hon sponsrats med i forum på sociala medier. Nu vill Samsung undvika att någonting liknande inträffar igen.


Ämnen i artikeln:

InstagramInfluencer marketingBloggbevakningSamsung

Att som varumärke samarbeta med influencers kan vara ett effektivt sätt att bygga relationer och engagemang hos målgruppen, men otaliga exempel från de senaste åren har visat på att det också är förenat med stora risker

I dagarna uppmärksammade Bloggbevakning hur influencern Amanda Moritz, som har ett kommersiellt samarbete med Samsung och bland annat blivit sponsrad med techjättens produkter, säljer produkterna vidare i nyskick i olika grupper på sociala medier. 

”Samsung produkter helt i nyskick samt oanvända. Enbart för att fotografera/visas upp vid reklamkampanjer med Samsung”, skriver Amanda Moritz i ett inlägg där hon säljer fyra Samsung-produkter. 

Amanda Moritz har cirka 93 000 följare på Instagram. 

LÄS MER: ”Kritikstorm mot influencers – nätverket lägger locket på” 

Bloggbevakning ifrågasätter profilens agerande och menar att det framställer Samsung i dålig dager att samarbeta med en ambassadör som säljer vidare varumärkets produkter för egen räkning. 

När Resumé kontaktar Samsung svarar bolagets svenska kommunikationschef Anna Andersson att de har uppmärksammat det inträffade. 

”Förtroende och ärlighet är en grundförutsättning för all form av samarbete och vi tar med oss detta vidare internt för att undvika att någonting liknande inträffar igen”, skriver Anna Andersson i ett mejl till Resumé. 

Amanda Moritz kommenterar i ett mejl till Resumé:

”Jag har under 1,5 år haft ett fantastiskt bra samarbete med Samsung som deras ambassadör och har under den tiden fått testa väldigt mycket av deras produkter. Jag valde att sälja av en del av produkterna jag inte hinner använda då jag tycker att det är väldigt naturligt och bra med återbruk då nykonsumtion står för mer än dubbelt så mycket utsläpp som flyget idag. Jag som person tycker det är viktigt precis som att bloppisar är ett bra forum för återanvändning. Jag har ett väldigt genuint samarbete och en bra dialog med Samsung och kommer fortsatt vara deras ambassadör och använda deras produkter, och dom stöttar mig väldigt fint i detta!”

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.