onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Sparpaket hos ännu en e-handlare – Nelly skär ned

Publicerad: 11 augusti 2022, 08:33

När Nelly 2019 firade 15 år frontades kampanjen av sociala medier-stjärnorna Alice Stenlöf och Kenza Zouiten, samt artisten Imenella. Foto: Nelly

Influencer marketing-drivna e-handlare som Daniel Wellington och Na-kd har varslat under våren. Nu tvingas även Nelly till sparpaket, och ska dra ned på både personal och marknadsföring.

Ämnen i artikeln:

Influencer marketingNyheterNellyKenza ZouitenVarumärkeVarumärkenInfluencerInfluencersMarknadsstrategiStrategiE-handel

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


När Nelly i juli presenterade sin rapport för det första halvåret stod det klart att omsättningen minskade med 11 procent, samtidigt som bolaget gjorde en förlust på -42 miljoner kronor. Nu ska e-handlaren vända den negativa utvecklingen genom ett sparpaket, skriver Di

Åtgärderna innebär personalneddragningar främst inom tjänstemannaorganisationen. Nelly planerar även att dra ned på marknadsföringskostnaderna under resterande delen av året. Målet med sparprogrammet är att sänka de löpande kostnaderna med 40-50 miljoner kronor årligen.

I juni kom också beskedet att Nelly byter vd, och att Kristina Lukes kommer ersättas av Ludvig Anderberg som tidigare jobbat inom bolaget. 

Resumé har tidigare uppmärksammat hur flertalet influencer marketing-drivna e-handlare tvingats till stora sparpaket på grund av negativ utveckling, däribland Daniel Wellington och Na-kd. 

Nelly kan ses som en del av samma trend, då varumärket liksom Daniel Wellington och Na-kd var tidiga med influencer-samarbeten och under alla år haft influencers som en central del av sin marknadsföringsstrategi. Inte minst genom samarbetet med Kenza Zouiten Subosic, en av Sveriges största influencers, som länge var ambassadör för e-handlaren. 

LÄS MER: Nellys vd om varumärkesresan: ”Influencers är vår tv-reklam”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev