Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Svenskarnas förtroende för myndigheternas hantering av coronaviruskrisen lägst i Norden

Publicerad: 19 mars 2020, 11:11

En fjärdedel av svenskarna tycker att regeringen hanterar coronaviruset covid-19 mycket dåligt, det visar en ny undersökning från Yougov.


Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Sedan coronaviruset började spridas i samhället har det uppstått en debatt kring huruvida man från myndigheterna och regeringens håll gjort tillräckligt mycket för att stoppa smittspridningen. Flera medicinska experter har i olika debattexter argumenterat för att mer måste göras, en kritik som även luftats av Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.

Och enligt en ny undersökning från Yougov tycks känslan av att regeringen inte gjort tillräckligt delas av en stor andel av det svenska folket. Så mycket som hälften av de tillfrågade upplever inte att regeringen hanterat frågan på ett bra sätt och så många som 24 procent upplever att regeringen skött frågan direkt dåligt. Bara nio procent av svenskarna upplever att regeringen skött frågan mycket bra.

Danmark är det nordiska land där invånarna i störst utsträckning upplever att regeringen hanterar frågan på korrekt sätt. Bland danskarna uppger hela 48 procent att regeringen skött frågan mycket bra. Även när det kommer till förtroendet för att sjukvården kan hantera coronakrisen sticker danskarna ut bland de nordiska länderna.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.