Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Synsam ger bort aktivitetsglasögon: ”Alla ska kunna delta”

Publicerad: 10 november 2021, 13:44

Vanliga glasögon får enligt reglerna inte användas vid handbollsspel, något som lett till att barn nekades deltagande under Skadevi Cup. Nu påbörjar Synsam ett kampanjarbete för unga idrottare.


Ämnen i artikeln:

Synsam

Initiativet tas tillsammans med Handbollskanalen och består av en tävling där fem vinnare får speciella sportglasögon. Enligt regelverken i handboll får man nämligen inte spela med vanliga glasögon, eftersom bågarna utgör en skaderisk för andra spelare.

För barn mellan fem och tolv år är glasögonen redan kostnadsfria, men nu går man ut i en kampanj för att uppmärksamma detta och fem par glasögon lottas ut via Instagram. Sedan ett par år tillbaka har Synsam ett projekt med Generation Pep och glasögontillverkaren Essilor för att göra sport mer tillgänglig för barn som har synfel.

– Såklart att vi skall hjälpa till här. Det är viktigt att alla ska kunna delta, oavsett sport, säger Synsams marknadschef Michael Grimborg i en kommentar till Resumé.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Synsam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.